Bemutatkozás

Tisztelt Sportbarátaink!

Köszöntjük Önöket a 2007-ben alapított akadémiánk honlapján

Herman_iskola.jpgFegyelem, megfontoltság, megbízhatóság és hűség – ez az, amire a sport világa megtanított, s ami labdarúgó-pályafutásunk befejezése után, szakmai tapasztalatainkra épülő üzleti vállalkozásainkban is vezérel bennünket.
Mindezeket szem előtt tartva fogtunk hozzá, a nevemet viselő futball akadémia alapításába. Az akadémiát, amely terveink szerint a magyar utánpótlás-nevelés egyik fellegvára lesz – a hűség jegyében – egykori sikereim helyszínén, Szombathelyen keltettük életre.
Terveink komolyságát jelzi, hogy 44 százalékos részesedést vásároltunk a Haladás Futball Kft.-ből, s tulajdonosként elsődleges célunk a csapat felsőbb osztályba juttatása.
Az Illés Béla Akadémia alappillérévé válhat egy profi, ütőképes Haladásnak azzal, hogy jól képzett, elhivatott, a város iránt hűséget érző utánpótlást nevel.
Azok a diákok pedig, akik tehetségük révén külföldre szerződhetnek, messzire viszik az akadémia, és a város hírét.
halmai.jpgA szombathelyi önkormányzattal, és a Hermann Ottó Szakképző Iskola támogató együttműködésével fogtunk bele terveink megvalósításába.
Az akadémiai szint miatt, hogy minden igényt kielégítve képezhessük a jövendő futballistákat elsődlegesen a tárgyi feltételeket kellett biztosítani.Felújítottunk 11 kollégiumi szobát, egy UEFA előírásnak megfelelő füves nagypályát, egy félpályás gyakorlóteret építettünk az első lépésben.
Folyamatban van egy műfüves nagypálya,egy újabb füves nagypálya építése, s a hozzátartozó megfelelő kiszolgáló létesítményekkel.
A közeljövő terveiben újabb kettő nagypálya építése is szerepel.
A mai kor elvárásainak megfelelő, vonzó körülményeket biztosítunk a 14-15 éves tehetséges futballistáknak, akiket igyekszünk az ország minden tájáról ide, Szombathelyre csábítani.
Közel kétszáz gyermek közül válogattuk ki azt a 40 ígéretes tanítványt, akik 2007 szeptemberben megkezdték  tanulmányaikat Illés Béla akadémián.
Illes_Bela.jpgA négyéves képzés – melyben mindketten részt veszünk – szakmai programját szakértő stábunk állította össze.
A diákok a szakmai karrier építése mellett érettségit szereznek, és nyelveket sajátítanak el.
Tisztelt Sportbarátok!


Szombathelyen immár minden készen áll ahhoz, hogy az Illés Béla Football Akadémia az Magyarország és Európa rangos bajnokságaiba játékosokat biztosítson, s felkészült, jól képzett tanítványaival megalapozza hírnevét a labdarúgó szakmában.
Legyen Ön is partnerünk az eljövendő futball-reménységek lehetőséghez juttatásában! Az magyar foci szebb jövőjének reményében , sporttársi üdvözlettel köszöntjük Önöket!

2007 Szombathely

Illés Béla & Halmai Gábor

A kezdetekről

1996. december 2-án Horváth Sándor volt Haladás-játékos saját ötlete alapján és szervezésének eredményeképpen megalakult a Lurkó Utánpótlás Football Club. Az egyesület már óvodás kortól, szakszerű edzői vezetés mellett foglalkozik a focizni szerető gyerekekkel. A Lurkó UFC kiemelt szerepet tölt be Vas megye, illetve Szombathely labdarúgó utánpótlásképzésében. Az egyesületben közel 200, 4 és 12 év közötti gyerek sportol.

2006-ban az egyesület 10. születésnapján már több, a Lurkóban nevelkedett labdarúgó mutatkozott be a magyar élvonalba illetve Koman Vladimir a Samdoria színeiben a Seria A-ban.

Tíz év után tovább kellett lépni!

ILLÉS BÉLA FOOTBALL AKADÉMIA!

Ez volt a továbblépés útja.

A mai magyar labdarúgás szakmai és erkölcsi válságában egyre mélyebbre süllyedve a “futottak még” kategóriájába harcolta le magát nemzetközi szinten s a világranglista hátsó harmadába zuhant vissza. A labdarúgás szempontjából Európa élvonalához tartozó országok szakemberei évek óta arra esküsznek, hogy a saját nevelésű focisták képzésével lehet megalapozni egy ország labdarúgását, bajnokságának erejét.

A szakemberek véleménye szerint a felemelkedéshez két tényezőnek együttesen kell megváltoznia.

AZ ÖNKORMÁNYZATI SZEREPVÁLLALÁS SEGÍTSÉGÉVEL MŰKÖDŐ AKADÉMIAI RENDSZERŰ UTÁNPÓTLÁSKÉPZÉS.

A magyar futball jövője szempontjából, a válságból kivezető lehetséges út a nemzetközi tapasztalatok alapján – az akadémiai formában zajló utánpótlás-nevelés lehet.

Célunk egy olyan "labdarúgó-iskola" létrehozása, amely a klasszikus labdarúgó életpálya-modell megvalósításával az egyetemes magyar labdarúgás, Vas megye labdarúgása, a Szombathelyi Haladás felnőtt csapata részére minőségi játékosokat képez, a már működő rendszerek értékeinek megtartása mellett.

Az Akadémia létrehozása szakmai szempontból is indokolt.

A Lurkóból a HVSE-hez átkerülő gyerekek közül többen elhagyták Szombathelyt, és a sokkal jobb feltételeket ajánló klubokhoz-MTK ,Agárd- igazoltak.

Az Akadémia beindulásával a Lurkóból átkerülő legjobbak és a névadó Illés Béla vonzására jelentkező hazai és külföldön élő magyar gyerekek beiskolázásával, s remélhetőleg a megvalósuló minőségi munka hatására a Herman Ottó Szakképző Iskola által biztosított csodálatos környezetben egy igazi futballparadicsom jött létre, öregbítve a szombathelyi futball hírét.

Ez megoldhatja a Vas megyei, a szombathelyi felnőtt- és utánpótlás foci létesítménygondjait is.

 Illés Béla

illes_bela

Illés Béla mióta „az eszét tudja”, focista szeretett volna lenni. Nem is kellett szülői presszió ahhoz, hogy 6 évesen kimenjen a grundra. 8 évesen már igazolt játékos volt, és hamar úgy érezte: ő bizony ebből fog megélni. És így is tett: érettségi után sem tágított a „szakmája” mellől... A középpályás csatár ma már másfél éve visszavonult, ezt azonban egy kétéves „átmeneti időszak” előzte meg. „Tudatosan készültem a befejezésre, így az utolsó években már amatőrként játszottam: csak heti 3 edzésen és a mérkőzéseken vettem részt.” Béla emellett már 7 éve tulajdonostársa egy fuvarozó cégnek, amely biztos anyagi bázist jelent a mindennapokban. 
Illés Bélát nemrég egy futballakadémia alapítására kérték fel Szombathelyen, amely az ő nevét is viseli. Tapasztalatai szerint a rendszerváltás óta egyre kevesebb pénz jut a sportra, és ez meglátszik a minőségén is. Bár ő szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ahol megfordult, mindig kifizették a „jussát”, de ma is sok klub tartozik a futballistáknak elmaradt pénzekkel.
Ma már ideje nagy részét a szombathelyi iskola ügyei kötik le: heti két alkalommal jár le Szombathelyre, ahol tervei szerint olyan műhelymunkát szeretne megvalósítani, melynek eredménye már 3-4 év múlva meglátszódhat a magyar mezőnyben. Illés Béla szerint a hazai „futballállomány” az utóbbi években jelentősen felhígult: ma már sokkal könnyebb bekerülni az I. osztályba, mint az ő idejében. „Ma olyan fiúk rúgják a bőrt a válogatottban, akiknek mindössze 1-2 komoly meccs van a lábukban. Amikor én voltam 17-18 éves, ez elképzelhetetlen lett volna. A válogatottságért nagyon meg kellett küzdeni.”
A Szombathelyre kerülő gyerekek többsége jó tanuló – ami egyben általános felvételi követelmény is. A kéttannyelvű gimnáziumi képzés után lehetőség nyílik számukra a továbbtanulásra. A kevésbé jó eszű, de kiemelkedően tehetséges viszont szakmát adna az iskola. „A lényeg az életrevalóság.” Az akadémia 4 korosztályban indít egy-egy osztályt, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mintegy 100 fő tanulna az intézményben. „Magyarországon sok a tehetséges játékos. A hiányok inkább a mentalitásban és a hozzáállásban keresendők.” A motivációt – az Illés Béla Akadémián – pedig elsősorban a rendszeres nemzetközi megmérettetések jelentik majd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2010

 A Magyar Labdarúgó Szövetség besorolása alapján az Illés Akadémia a magyar elit akadémiák sorába került.

A rangsorban az első helyen végzett.

Az U-18-s csapatunk a DVTK és a REAC elleni osztályozó mérkőzéseket kettős győzelmekkel zárva visszajutott a kiemelt I.osztályba.

2011.

Az MLSZ értékelése alapján akadémiánk ismét az elit akadémia kategoriába került és a beadott pályázat alapján 255 000 000ft támogatásban részesült.

  Az akadémiánkról


Aktuális

TAO PÁLYÁZAT:2011-2016
2017-11-27
TAO PÁLYÁZAT:2011-2016
TAO PÁLYÁZAT : 2008-2010
2017-02-06
NÉVNAPOSOK és SZÜLINAPOSOK Sok boldogságot!
2016-12-28
VIDEÓS HÁZIK
2016-12-27
Elindítottuk honlapunkon keresztűl a technikai képzést segítő -HA TE IS AKAROD-videós feladatainkat.Megtalálod a Szakmai anyagok menűben a Házi feladatok címszó alatt.Jó munkát , jó gyakorlást!
AKADÉMIÁS ETIKAI KÓDEX
2016-06-27
AKADÉMIÁS ETIKAI KÓDEX
SIKERÜLT!!!EB résztvevő Magyarország.
2015-11-16
Magyarorszg-Norvégia 2:1Összesítésben 3: 1 Az ünneplés pillanatai-Királyi tánccal
Király Gábor az akadémián...
2015-10-03
Munkában és nem látogatóban járt Gabi az akadémiánkon.Kapusainknak tartott edzést.További képek : lsd.Képgaléria ITT
GRATULÁLUNK,Edző Urak!
2015-05-19
Szakmai stábunk tagjai is képezik magukat.Az elmúlt napok sikeres vizsgázóinak gratulálunk.Pro diploma:Pacsi Bálint , (Fotó)UEFA A diploma:Bakos Roland , Bánfalvi Attila,Bánfalvi Zsolt , Desits Szilárd , Szenczi Imre,
Dachstein Höhlenwelten Cup 2013 Ausztriában az U13 =2000 csapatunk
2013-05-23
Rangos nemzetközi tornán szerepel az U13-as csapatunk a festői szépségű Ausztriában.
INFORMÁCIÓK A JÚLIUSI KEZDÉSRŐL
2012-06-14
INFORMÁCIÓK A JÚLIUSI KEZDÉSRŐL
Groupama-HLSZ Utánpótlás Torna 2012
2012-02-23
Groupama-HLSZ Utánpótlás Torna 2012
19 Elite tournament 2012
2012-02-16
19 Elite tournament 2012
Szalagavató 2012 lsd.képgaléria
2012-01-21
Szalagavató 2012 lsd.képgaléria
AZ ÉV LEGJOBBJAI:
2012-01-13
A 2011.év akadémiás legjei.
Farsangi Bál 2012
2012-01-04
Illés Kiadvány 2011/12
2011-12-30
Illés Kiadvány 2011/12
U 20-as válogatottban 5 nyáron végzett játékosunk kapott helyet.
2011-11-03
KOVÁCS ISTVÁN NAGY BÁLINT SKRIBA MÁTÉSZAKÁLY ATTILA UGRAI ROLAND
Akadémisták Madridban. Szeles Tamás és Radó András a Real Madrid-Ajax mérkőzésen
2011-10-02
Radó András: Nagyon tetszett Madrid, a Bernabeu stadion. Nagyon örültem, mert a Real Madrid a kedvenc csapatom, most láthattam őket élőben először, ráadásul hazai pályán az első sorból.Szeles Tamás: Nagyon jól éreztem magam, életemben először repültem. Nem tagadom izgultam, de minden rendben volt. Nekem is nagyon tetszett a város, a főtér, de elsősorban a stadion. Felejthetetlen élmény volt!
E.ON családi futballhétvége Szombathelyen
2011-08-30
MEGHÍVÓ
Új fiúk az akadémián!
2011-08-19
Nyáron érkezett játékosaink névsora:Korcs.NévÉrkezett Poszt 1995 Fukász Ádám Gárdony SE bal középpályás 1996 Hirschler Bence Szolnoki MÁV belső védőMátyás Kristóf Kaposvári Rákóczi belső középpályás Sarang Dániel Uraiújfalu jobb középpályás Vincze Kevin Videoton támadó1997 Czingráber MátéSC Sopron középpályás Kádár MátéBudaőrs támadóMűller Rajmund Pápa belső védő1998 Bata Kristóf PVSK támadóBolboaca Sergiu PVSK belső védőDerdák Szilveszter Siófoki Bányász védőKretz Bálint Nagykanizsa szűrőSzabó Ábel Nagykanizsa bal védőSzőke Dániel Nagykanizsa támadó1999 Boros MátéSárvár kapus Köntés Balázs Lurkó-HVSE védőKovács Gilbert Kemenesalja támadóLászló Ábel Szentgotthárd bal védőSárközi Patrik Grundball-HVSE támadóSzabó Patrik Lurkó-HVSE kapus Szalkai Dominik Jánossomorja középpályás 2000 Böcskei Nikolett Lurkó-HVSE bal támadóHertelendi Dániel Lurkó-HVSE támadóKeresztes Krisztián Lurkó-HVSE védőSoós Benjamin Lurkó-HVSE kapus
ÉVINDÍTÓ GONDOLATOK
2011-07-26
Illés Béla:      Már három éve annak, hogy osztrák barátainkkal közösen tornákat és edzőtáborokat szervezünk a Burgenlandi és Illés Akadémia labdarúgóinak. Mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy sok nemzetközi mérkőzést játszunk, hiszen ezekből tanulhatunk a legtöbbet. Más mentalitású és hozzáállású fiatalokkal küzdhetünk sportszerű keretek között. Örülünk annak, hogy neves angol csapat is itt lesz Szombathelyen, a West Bromwich Albion képviseli a Premier Liga utánpótlását. Az osztrák utánpótlás nagyon sokat fejlődött, az eredményeik nagyon jók és biztos vagyok benne, hogy itt is bizonyítani fogják, hogy kulturált, jó focit játszanak. Magyarországot három Akadémia képviseli, a frissen alakult zalaegerszegi és a mindig erős csapatokat kiállító Győri ETO mellet természetesen az Illés Akadémia is.’97 és ’95 születésű játékosok küzdenek a futballpályákon. Biztos vagyok abban, hogy remek mérkőzéseket fogunk látni.Tóth Miklós:   Minden évben rengeteg nemzetközi mérkőzést játszunk az Illés Akadémián. Tanulnunk kell más nemzetektől, át kell vennünk a pozitív hozzáállásukat, a mindig győzelemre játszó stílusukat és az állandóan lobogó, győzelembe vetett hitüket. Ezzel a „Kick-Off Fiatalok a pályán” tornával veszi kezdetét a 2011/12 szezonunk. 2011. július 26-tól július 31-ig két korosztályban 4-4 csapat mérkőzik meg egymással. Pénteken délután tudunk egy picit kikapcsolódni, a fiatalok a Holdfényligetben vesznek részt kalandtúrán.Sűrű programot állítottunk össze a szakmai stábbal, az Akadémiai fiatalok felváltva tartózkodnak Szombathelyen és Balatonakaliban, edzőtáborban.A ’93-as U19 csapatunk július 29-30-án Németországban, Freilassingban szerepel a 8. Paul Breitner tornán.Augusztus 2-tól 7-ig a burgenlandi Bad Tatsmanndorfban lesznek edzőtáborban a ’96 születésű srácok, ahol a Hertha BSC, FC St. Gallen és a BNZ válogatottal játszhatunk egy nemzetközi tornán.A ’97 fiataljaink augusztus 7-én Oberwartban, augusztus 10 és 11-én Mariborban játszanak nemzetközi tornákon.Itthon augusztus 19-21 között Budapesten a Vasas Farkas Jánosról elnevezett emléktornán játszanak ’96 labdarúgóink, mint címvédők.Természetesen idén is elindul az UEFA EURO Liga, melyben idén már 13 szlovén, osztrák és magyar csapattal játszunk.Izgalmas év és rengeteg mérkőzés vár ránk az idén, de ahogy a mondás tartja:„Teher alatt nő a pálma”
SZJA 1% az Alapítványnak
2011-05-19
SZJA 1% az Alapítványnak
Tamás Krisztián:AC Milán
2011-05-13
Tamás Krisztián (1995) AC Milán.Az átigazolás minden feltételében megállapodtak a felek.Az aláírására azonban csak az orvosi vizsgálat befejeződése után kerül sor.
IDŐJÁRÁS PROGNÓZIS
2011-03-03
SELECT SZERZŐDÉS-további másfél évig a labdánk.
2011-02-02
A Szombathelyi Haladás NBI labdarúgó csapata másfél éves szerződést írt alá az LV International Kft, a Select labdák és kapus kesztyűk forgalmazójával.Illés Béla „ Az Illés Akadémián már közel két éve használjuk a Select labdákat és kapus kesztyűket a játékosaink megelégedésére. Reméljük az első csapatunk is eredményes lesz a Select Brilliant Super labdákkal!”Pafféri András értékesítési vezető: „Bízunk abban, hogy a Haladás tavasszal elindul a tabellán fölfelé és az elmúlt két évhez hasonló eredményességet produkál a labdáink segítségével!”
Lurkó-Akadémia Bál 2011
2011-01-26
Lurkó-Akadémia Bál 2011
Szerződést kínál az AC Milán Tamás Krisztiánnak!?
2011-01-17
Szerződést kínál az AC Milán Tamás Krisztiánnak!?
ELIT AKADÉMIA Legendák fala.
2011-01-16
ELIT AKADÉMIA Legendák fala.
Berki István negyedmagával az U 17-s válogatottban!
2011-01-13
MEGKEZDŐDIK A KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTTAK ÉVES PROGRAMJA.Elsőként az U 17-s keret lát munkához.Négy játékosunk kapott meghívást a január 17-19 közötti Telki edzőtáborba.Berki István,Füredi Patrik,Halmai Ramon és Zsirai Martin ,akikre büszkén tekintünk fel.Hárman már rutinos válogatottak,míg Berki Pisti újonc.Pisti ősszel több alkalommal bizonyította tehetségét U 19-ben és a felnőtt NB3-s mezőnyben is.További sok sikert fiúk!FÜREDI PATRIK Nevelő egyesület:Szekszárdi UFC HALMAI RAMON Nevelő egyesület:Újpest FC ZSIRAI MARTIN Nevelő egyesület:Pápai ELC BERKI ISTVÁN Nevelő egyesület:VÁC
FOTÓZÁS!
2010-11-25
Csapatkép és honlapos fotók készítése.
Az aranyérmes 1994-s csapat
2010-10-25
Az aranyérmes 1994-s csapat
Hazautazás-Hétvégi ünnep
2010-10-24
"Illés" fiú vendégeskedik Milánóban az AC Milánnál!
2010-10-07
Akadémiánkról ,az U 16-s korosztályos magyar válogatotban szereplő játékosunkat az 1995-ben született TAMÁS KRISZTIÁNT -aki a Svájc elleni mérkőzésen hívta fel az AC Milán képviselőjének figyelmét-egy hetes ismerkedő látogatásra hívta a világhírű olsz klub. A játékost Tóth Miklós klubmenedzser kísérte Milánóba.Három játékost fogadtak a héten az AC Milánnál,egy olasz,és egy norvég fiú társaságában edz Krisz-aki 2008 nyarán jött akadémiánkra az Újpestből.A jó fizikai képességekkel rendelkező technikás játékos a pálya bal oldalán, -a válogatottban bal védő-minden poszton használható.
"Válogatott" válogatottak-1
2010-09-03
Az ősz a korosztályos válogatottak mérkőzéseinek legfontosabb évszaka. Akadémiánkról az alábbi játékosok kaptak behívót: 1992:szeptember 2-8,Szerbiában szerepelnek. Farkas Márk,Jagodics Márk,Kovács István,Szvoboda Szabolcs,Ugrai Roland, 1994:szeptember 6-8,Tata, Füredi Patrik,Halmai Ramon,Kaiser László,Zsirai Martin, 1995:szeptember2-8,Svájcban szerepelnek, Kovács Tamás,Németh Mario,Tamás Krisztián,
ÓRIÁSI SIKER! Az akadémiai rangsor élén az ILLÉS AKADÉMIA!
2010-06-28
EKLER JÓZSEF DÍJ
2010-06-17
EKLER JÓZSEF DÍJ
SZJA 1%-t az Akadémiának!
2010-05-30
SZJA 1%-t az Akadémiának!
HAZAUTAZÁSOK-VISSZATÉRÉSEK TERVEZETE
2010-05-01
KEDVEZŐ MOBILTELEFON
2009-10-26
Memorial F.Lhotáka Torna-U13 2016.05.07-Malesov
Haladás banner akció!2000 ft kedvezmény a CR7 gyermekcipők árából!Akció érvényes 2015.11.30-ig!
Haladás banner akció!2000 ft kedvezmény a CR7 gyermekcipők árából!Akció érvényes 2015.11.30-ig!
Egészséges pihenés mindenkinek..SÁRVÁR
Egészséges pihenés mindenkinek..SÁRVÁR
Közélet hírei..és Akadémiai Focimagazin !
Közélet hírei..és Akadémiai Focimagazin !
A Haliról ,a Haliért...
A Haliról ,a Haliért...
A Mi éttermünk!Önöknek is AJÁNLJUK 0670/708-4559
A Mi éttermünk!Önöknek is AJÁNLJUK 0670/708-4559
VASI FOCI!Mérkőzések,eredmények...
VASI FOCI!Mérkőzések,eredmények...
SOPRON BANK
SOPRON BANK
Szombathelyi Erdészeti Zrt
Szombathelyi Erdészeti Zrt
AVE..az ásványvíz
Bio Power..az energia
TDK-EPCOS
Vitalade
Infra World